Убиецът на четиримата строители вероятно е с купена в Кипър шофьорска книжка


Убиецът на четиримата строители вероятно е с купена в Кипър шофьорска книжка
29 Март 2019, Петък


Кипърците не изискват някакъв минимален образователен ценз за бъдещите водачи, докато у нас мераклиите да шофират трябва да са поне с основно образование

Автор: Десант

20-годишният водач на БМВ, предизвикал адската катастрофа край Скутаре, при която загинаха четирима строители от Кърджалийско, е бил с кипърска шофьорска книжка, съобщава 24rodopi.com.

Не се знае дали той е карал курсове в Кипър или става дума за „купена книжка“.

В България са зачестили случаите на представяне на кипърски книжки при проверка от пътни полицаи. Напливът на свидетелства за правоуправление от Кипър се дължи на факта, че там не се изисква някакъв минимален образователен ценз за бъдещите водачи, разкриват пред 24rodopi.com полицейски източници. У нас има условие кандидат-шофьорите да имат завършено поне основно образование.

Припомняме, че катастрофата станала минути след 21 часа в сряда. „БМВ” с пловдивска регистрация навлиза в насрещното платно и блъска кърджалийски „Сеат”. На място във втория автомобил загиват четирима души - на 31, 28, 49 и 54 години, които са баща и син, чичо и племенник.

Зад волана на „бавареца” е бил 20-годишен водач. Той е настанен в болница със счупен крак. В немското возило е бил и 17-годишен пътник. Пробите им за алкохол и наркотици са отрицателни, посочиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Днес от трибуната на Народното събрание лидерът на НФСБ Валери Симеонов пледира за по-сурови наказания за тежки нарушения при пътнотранспортни произшествия. Той и народните представители от патриотичната формация внесоха в деловодството на парламента законопроект, който предвижда промени в Наказателния кодекс в тази насока.

​По-сурови наказания за тежки нарушения при пътнотранспортни произшествия предлагат от НФСБ


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки