Военни медици от Сухопътните войски на събор в Карлово


Военни медици от Сухопътните войски на събор в Карлово
Снимка: karlovo.tv
29 Март 2019, Петък


Обучението включва разискването на теми, свързани с военномедицинската подготовка в армията на САЩ

Автор: Десант

Сбор на медицинските органи от Сухопътните войски се провежда във Военен клуб в Карлово от 27 до 29 март на тема „Военномедицинската подготовка на личния състав от Сухопътните войски“, съобщава karlovo.tv.

В обучението участват лекари, медицински сестри, санитарни инструктори и взводни командири. Ръководител е д-р Людмил Цеков от Командването на Сухопътните войски.

Сборът бе открит от Пламен Йорданов, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, който подчерта „важността на военномедицинската подготовка за придобиване на знания и умения, които в крайни ситуации могат да спасят човешки живот“.

Д-р Ваня Кукушева запозна участниците с юридическите аспекти, свързани с обема на оказаната първа помощ. С командирите на взводове бе проведено показно практическо занятие по оказване на първа помощ на пострадали.

Обучението включва разискването на теми, свързани с военномедицинската подготовка в армията на САЩ, както и с възможностите за съвместяване на медицинската подготовка с другите видове подготовки, провеждани във взвода и предизвикателствата на практикуването във формированията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки