Митничари заловиха сак с близо килограм контрабандни златни накити


Митничари заловиха сак с близо килограм контрабандни златни накити
Снимка: Архив Агенция „Митници"
27 Март 2019, Сряда


Нарушителите са румънско семейство

Автор: Десант

Близо един килограм златни накити в найлонови торбички, пришити по ръбовете на туристически сак, откриха митнически служители от ГД МРР при проверка на лек автомобил на Митнически пункт Лесово.

Колата с марка „Мерцедес“ е пристигнала на българския митнически пункт от Турция на 25 март късно вечерта. В автомобила е пътувало семейство - мъж и жена, румънски граждани, които не декларирали нищо пред митническите служители.

При последвалата проверка на автомобила и багажа на пътниците, митническите служители откриват 8 пакета с бижутерски изделия от жълт метал, пришити по вътрешните ръбове на туристически сак, пълен с лични вещи.

Установено е, че пакетите съдържат общо 831,30 грама обеци, гривни, пръстени и др. накити, за които извършената експертиза от вещо лице е потвърдила, че са изработени от 14-каратово злато, проба 585.

Шофьорът на автомобила е посочил, че 415,30 грама от накитите са негова собственост. Съпругата му признала за свои недекларирани 416 грама накити. Общото количество недекларирано злато на стойност около 50 000 лева е иззето. Срещу двамата румънски граждани са съставени актове за нарушение на Валутния закон.

Това е втори случай с иззети контрабандни изделия от благородни метали на МП Лесово през последния месец, укрити по аналогичен начин. Други 6645,79 грама сребърни накити бяха открити наскоро от митническите служители на МП Лесово в пригодено двойно дъно под хастара на две пътнически чанти на румънски гражданин, влизащ в страната от Турция за Румъния с лек автомобил.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки