Розалина Кьосева предоставяла служебни тайни на кримиконтингента в Благоевград


Розалина Кьосева предоставяла служебни тайни на кримиконтингента в Благоевград
Снимка: инфомрежа
26 Март 2019, Вторник


Полицайката изнасяла данни включително и за близки и роднини на лица, интересни за организираната престъпност

Автор: Янко Крумов

Изнасяната информация от разследващ полицай от 1 РУ на МВР в Благоевград Розалина Кьосева е била различна, но при всички случаи тя е била служебна тайна. Кьосева е предавала дори данни за близки и роднини за лица, които са представлявали интерес за криминалния контингент.

Това съобщи на брифинг в Благоевград говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова във връзка с проведената в понеделник специализирана акция срещу служител на ОДМВР – Благоевград.

„Във вчерашния ден се проведоха явните процесуално-следствени действия по досъдебното производство. Преди това трябва да кажем, че в края на миналата година Районна прокуратура – Благоевград е започнала досъдебно производство за престъпление срещу правосъдието срещу разследващия полицай.

С постановление на главният прокурор досъдебното производство и всички действия по разследването са възложени на следователи от Националната следствена служба. С разпореждане на главният прокурор от миналата седмица към екипа, който провежда процесуално-следствените действия са изпратени да подпомагат разследването и служителите от бюрото по защита на свидетели към главният прокурор“, каза Арнаудова, цитирана от Агенция „Фокус“.

Румяна Арнаудова добави, че в рамките на вчерашните действия е била задържана Розалина Кьосева. Говорителят на главният прокурор уточни, че за същата в рамките на разследването, в което са били използвани и специални разузнавателни средства, са били събрани доказателства за извършени от нея 4 престъпления.

„Престъплението, за което първоначално бе образувано разследването, е срещу правосъдието. Още едно престъпление беше установено в хода на събирането на доказателствата и то е документно престъпление, извършено в условията на продължавана престъпна дейност.

Има доказателства за престъпление по служба, което се състои най-общо в споделяне на информация, която представлява служебна тайна, с лица, които не би следвало да имат такава информация, както и доказателства за извършеното престъпление – лично укривателство“, допълни Арнаудова.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки