Разследваща полицайка е задържана при акцията на МВР в Благоевград


Разследваща полицайка е задържана при акцията на МВР в Благоевград
Снимка: БГНЕС
25 Март 2019, Понеделник


Смята се, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице от крими контингента, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Автор: Десант

Разследваща полицайка е задържана при акцията в Благоевград, смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг, на който беше представен годишен отчет на Главна дирекция „Гранична полиция“.

„Акцията е на прокуратурата в Благоевград и дирекция „Вътрешна сигурност“. Касае разследващ полицай от ОДМВР-Благоевград, за която смятаме, че нерегламентирано е изнасяла информация, свързана с разследване на конкретно лице“, уточни той.

„В момента се извършват процесуално-следствени действия. Прокуратурата и дирекция „Вътрешна сигурност“ ще излязат с конкретни факти“, обясни Маринов, като уточни, че разследването се води от 3–4 месеца.

По думите в момента служителката е задържана и се извършват процесуално-следствени действия. Попитан дали полицайката има връзка с директора на „Охранителна полиция“, главният секретар на МВР Ивайло Иванов отговори, че тя е дъщеря на директора.

„Към този етап се извършват процесуалноследствените действия и след като приключат и се направи оценка на събраните доказателства, тогава ще се прецени дали той е имал съпричастност към нейната дейност“, заяви Иванов.

За разследването в Благоевград съобщи тази сутрин говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, без обаче да огласява повече подробности.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки