Извънредно: Строят лагер за мигранти в Малко Търново


Извънредно: Строят лагер за мигранти в Малко Търново
20 Март 2019, Сряда


"Убежището" ще се намира на ул. „Княз Борис 1“ 54 в странджанския град, става ясно от поръчка, обявена от МВР

Автор: Десант

Селище за 280 души в Малко Търново и за над 1600 – в Елхово ще се изгражда, става ясно от поръчка, обявена от МВР. Най-вероятно, това ще са лагери за мигранти, тъй като и финансирането е европейско – от фонд „Убежище, миграция и интеграция“.

Над 8 милиона ще бъдат вложени в площадки за разполагане на контентери в Малко Търново, Елхово и Любимец.Бъдещият лагер в Малко Търново ще се намира на ул. „Княз Борис 1“ 54. Той трябва да е за до 280 души, на територия от 7.5 дка. Предвидено е обектите да са с монолитни огради, буферна зона, КПП, вътрешни огради, охранителни системи.

Ще се изграждат контейнери за раздаване на храна, административни, за временно настаняване и санитарно – битови – бани и тоалетни.В Елхово – селището ще е на територията на регионалната дирекция на гранична полиция. Той ще е далеч по-голям, на територия около 27 дка, за 1632 души, става ясно от обществената поръчка, която е обявена преди няколко дни.

"Не съм запознат официално с това намерение на държавата, научих от медиите днес. Доколкото разбрах обаче, това ще са тип убежища за временно настаняване, а не за постоянно обитаване", коментира пред Десант кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Очаквайте подробности. 


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
UN MOMENT
21.03.2019 12:20:28
0
0
AMA,4AKAITE BE KAKVI MIGRANTI?!NALI PLASHTAME NA TURTZIJ DA GI SPIRA?!DA SE SAZDAVAT LAGERI NA
SAMATA GRANITZA I SIGURNO VAV BIVSHITE VOENNI PODELENIJ NA BIVSHATA BALGARSKA ARMIJ SI E PALNO BEZUMIE!DA NE GOVORIM,4E ,,STRANDZA,,E NATZIONALEN PRIRODEN PARK?!SHTO NE VZEMAT DA SI GI NASTANJVAT V ,,JELOSTOUN,,!A I,,4I4KO PARI4KO SHTE SI GI XRANI PO,,XALAL,,!NIE NJMAME PARI ZA NISHTO,A I SAMOLETI I SKAPA GAZ IMAME DA PLASHTAME!
1
Владимир Александров
21.03.2019 04:57:25
11
2
Черните антихристиянски сили по света пак ще подгонят стадата от ислям - мигранти към Европа. Това трябва да се спре. нека първите стъпки да са: петиции и организирани протести за спиране на това безумие! И нека да спасим православната вяра и култура у нас веднъж завинаги!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки