Съветът по сигурността към Министерския съвет проведе извънредно заседание


Съветът по сигурността към Министерския съвет проведе извънредно заседание
20 Март 2019, Сряда


На извънредното заседание беше обсъдена ситуацията след терористичните актове на територията на Нова Зеландия и Холандия

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов свика Съвета по сигурността към Министерския съвет. На извънредното заседание беше обсъдена ситуацията след терористичните актове на територията на Нова Зеландия и Холандия.

Направен бе изводът, че осъществената терористична атака в Нова Зеландия е индивидуален акт. Не са налице данни за контакти с български граждани на задържания за атаката, който е бил в България в края на миналата година.

По случая се работи съвместно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с международни организации. МВР и службите за сигурност на страната извършват действия за проверка, разширяване и конкретизиране на постъпилите данни.

Съветът по сигурността разгледа също темата за осъществяваните в Източното Средиземноморие енергийни проекти с оглед на националните интереси на България в тази сфера.

Изразено бе становището, че намирането на решение на някои различия или противоречия между ангажираните страни е в полза за регионалната стабилност и енергийната сигурност на европейските страни.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки