Николай Овчаров: Нападателят от Нова Зеландия бил специалист по Балканска история


Николай Овчаров: Нападателят от Нова Зеландия бил специалист по Балканска история
16 Март 2019, Събота


Вижте какво още казва археологът за този човек

Автор: Десант

„Мога да кажа категорично, че този човек е бил специалист по Балканска история. Имената, които са споменати на оръжието, са наистина недостъпни, дори за някои студенти по история“, пояснява археологът Овчаров, който от години ръководи разкопките на открития от Иван Балкански скален град Перперикон по повод разкритията, че терористът от Нова Зеландия през миналата година е бил в България, където е посещавал основно исторически места.

Стрелецът от Нова Зеландия обикалял исторически места в България
.
„Този човек очевидно има изключителни знания и върху средновековната и върху по-новата история. Как ги е добил, е въпрос, който службите трябва да изяснят.

На оръжието се виждат имената на княз Лазар, който е повел битката на Косово поле, Милош Обилич, който убива турския султан Мурад I в шатрата му преди битката и други. Като средновековен историк, особено много ме впечатли, споменаването на принц Фружин“, уточнява Овчаров. 

Фружин е син на цар Иван Шишман и не е от най-популярните исторически личности. Иван Шишман има двама сина - престолонаследникът Александър, който през 1395 г.а, при превземането на последната българска крепост - Никопол, не удържа и приема исляма, и Фружин, посочва археологът, цитиран от 24rodopi.com

След измяната на Александър, вторият син на Иван Шишман, чувства себе си, като пряк наследник на Търновския трон, който е превзет от турците по това време“, коментира още Овчаров.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки