РИОСВ-Русе ще проверява големите оператори на хладилни и климатични системи


РИОСВ-Русе ще проверява големите оператори на хладилни и климатични системи
15 Март 2019, Петък


Специално внимание ще бъде обърнато относно употребата на бутилките с ФПГ за еднократна употреба, чието използване е забранено на територията на Европейския съюз


В плана за контролна дейност на русенската инспекция през тази година са включени големите оператори и ползватели на хладилни и климатични системи.

Целта на контрола е превантивен и е свързан с прилагане на новите разпоредби относно употребата на флуорсъдържащи парникови газове (ФПГ), с потенциал на глобално затопляне, по-голям от 2500. Съглано приложението на Европейски регламент, от следващата година ще бъде забранена употребата на тези газове, в определени технически съоръжения.

При проверките, операторите ще бъдат запознати със съдържанието на  специално подготвена брошура, която е публикувана и на интернет страницата на екоинспекцията.

Специално внимание при проверките ще бъде обърнато относно употребата на бутилките с ФПГ за еднократна употреба. Тяхното използване е забранено на територията на Европейския съюз. При констатиране употребата на такива бутилки, ползвателите ще бъдат санкционирани и  ще бъдат задължени да ги унищожат за собствена сметка.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки