Заместник-кметица на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби


Заместник-кметица на Хасково живее в общинско жилище за социално слаби
Снимка: haskovo.live
15 Март 2019, Петък


Иначе на опашка за него чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването му

Автор: Десант

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова живее в общинско жилище за социално слаби, без да отговаря на условията за ползването му. Това установи проверката на кореспондентката на БНР в Хасково Дора Атанасова.

Пред нея Янузова обяснява: "Аз мислех, че съм във ведомствено жилище. Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартирата. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво. Тя информацията е публична - 70 лв., аз съм склонна да плащам много повече".

Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Подобно на Янузова, като бедни в блокчетата за социално слаби на ул. „ Георги Кирков” са настанени и полицаи, и лекари.  Всички те са картотекирани и се уредили с апартаменти срещу символичен наем от 70 лв. на месец.

От общинската администрация обясняват пред haskovo.live, че причината Янузова и останалите да получат евтини жилища без ред  е, че  от общината е трябвало да им предоставят ведомствени жилища, ама нямали свободни.

Преди дни Върховната административна прокуратура откри нарушения в наредбите за продажба и наемане на общински жилища в страната.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки