42-годишен мъж е задържан за убийството на майка си


42-годишен мъж е задържан за убийството на майка си
Снимка: Монитор
14 Март 2019, Четвъртък


Престъплението е извършено на 10 март, най-вероятно вечерта. Но сигнал е подаден на 12 март от съседи

Автор: Десант

42-годишен мъж е задържан за убийството на майка си. Това обяви градският прокурор на София Емилия Русинова по време на брифинг, предаде Агенция „Фокус“.

Престъплението е извършено на 10 март, най-вероятно вечерта. Но сигнал е подаден на 12 март от съседи, след като колеги на починалата са я потърсили, защото не се явила 2 дни на работа, посочиха от прокуратурата.

„Починалата жена е на 64 години, събраните към настоящия момент доказателства, на базата на които във вчерашния ден СГП повдигна и обвинение са за това, че нейният син е извършил това жестоко криминално престъпление“, обясни прокурор Русинова.

По думите ѝ, от събраните доказателства става ясно, че най-вероятно смъртта е настъпила в резултат на травматична кръвозагуба:

„Установено е, че са нанесени около 15 прободно-прорезни рани в областта на гръдния кош и корема. Има такива рани и по лицето и защитни по ръцете“.

Прокурор Русинова обясни още, че престъплението е извършено след употреба на алкохол от обвиняемия и възникналият конфликт между двамата е точно по повод пиенето на алкохол.

Обвиняемият е задържан с мярка задържане под стража до 72 часа и в утре ще бъде изправен пред СГС с искане от страна на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно задържане под стража, каза още градският прокурор на София и уточни, че мъжът е задържан още на 12 март вечерта в хотел в София.

По думите на Русинова, задържаният е на 42 години, има криминални регистрации, но не е осъждан. Има данни, че мъжът е водил и скитнически начин на живот.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки