За пример: Военнослужещ от 61-ва механизирана бригада в Карлово спаси дете


За пример: Военнослужещ от 61-ва механизирана бригада в Карлово спаси дете
11 Март 2019, Понеделник


Ефрейтор Никола Върбанов извадил детето от водите на придошлата река край водопад „Сучурум”. Благодарение на адекватната му намеса в момента то се възстановява

Автор: Янко Георгиев

Военнослужещ от 61-ва механизирана бригада в Карлово е спасил 11-годишно момиче, попаднало във водите на придошла река край Карлово в неделя, 10 март.

Сигналът за инцидента е бил подаден около 18.00 ч. По същото време ефрейтор Никола Върбанов от 1-ви механизиран батальон на 61-а механизирана бригада в Карлово и негови приятели забелязали тяло на дете във водите на придошлата река край водопад „Сучурум” край Карлово.

Младежите са успели да извадят тялото от водата и веднага са се обадили на телефон 112.

Благодарение на добрата подготовка и преминатия курс за санитарен инструктор във Военномедицинска академия София ефрейтор Никола Върбанов успява да окаже първа медицинска помощ.

Изваденото от водата дете нямало пулс и не дишало, но военнослужещият продължил да прави сърдечен масаж на пострадалото момиче докато дошло в съзнание. С пристигналата на място линейка детето е било откарано в болница. То няма сериозни наранявания и в момента се възстановява.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки