Близалки „Альоша“ сблъскват „героичното минало" с консуматорското общество


Близалки „Альоша“ сблъскват „героичното минало" с консуматорското общество
Снимки: Лина Кривошиева и „Под тепето"
05 Март 2019, Вторник


Вижте и другите идеи, рожба на проекта „Пловдив за вкъщи – нов дизайн на българския сувенир”

Автор: Десант

Цветни близалки с фигурата на паметника „Альоша“ стават част от нова колекция пловдивски сувенири. Идеята е на екипа Мисирков/Богданов, участвали в проект на Студио Комплект „Пловдив за вкъщи – нов дизайн на българския сувенир“.

Идеята на двамата фотографи за пресъздаването на „Паметника на Съветската армия“ е символизично предаване на срещата на „героичното минало“ с консуматорското общество – и как историята се претопява в устата, цветна, бърза и директна консумация, разказват творците, цитирани от podtepeto.com.

Друга идея, освен близалките, е за серия магнити от арх. Пенка Станчева (PS Architects) и илюстраторката Розалина Буркова. Като тема те са взели тепетата на Пловдив и различни разпознаваеми символи, които откриваме по хълмовете.

Модният бранд Артелие и дизайнерът Николета Носовска пък представят платнена чанта и калъф, вдъхновени от стария град и каменните стени на дворовете.



Илюстраторът Теодор Георгиев участва с рисунки на тема „Капана“, а студио за керамика Tochka & Tochka представят сувенирна чаша с мотиви от града.



Бижутерът Нева Балникова предлага ключодържател с мотив от възрожденска пловдивска къща.

„Пловдив за вкъщи – нов дизайн на българския сувенир” е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки