Гледат днес мярката на бащата, пребил и провесил през балкона дъщеря си


Гледат днес мярката на бащата, пребил и провесил през балкона дъщеря си
05 Март 2019, Вторник


Прокуратурата ще настоява Христо Х. да бъде задържан под стража

Автор: Янко Крумов

Районната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския районен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 45-годишния Христо Х., който преби жестоко дъщеря си и я провеси от балкона на петия етаж.

Мъжът е обвиняем по досъдебно производство за извършено домашно насилие над родната си дъщеря, която в момента е в болница с травми по главата, на гръдния кош и счупен нос. 

На 1 март тази година между бащата и 14-годишната му дъщеря започнал скандал по повод изчезнала сума пари от дома. За липсата на парите бащата обвинил момичето и му нанесъл побоя.

Христо Х. е баща на три деца. Голямата му дъщеря и пострадалото момиче живеят при него във Варна, а синът му - при майка си в Сливен.

Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 год. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие.

Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него. Твърдяло пред майка си, че Христо се бил променил.

Ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга са издавани и в предишни години. Христо Х. е осъждан два пъти - за закана с убийство и за нарушаване на ограничителната заповед, на пробация.

Днес Варненският районен съд ще разгледа искането на прокуратурата.

Пак днес се свиква и т.нар. спешен координационен механизъм - полицията, прокуратурата, училището и Закрила на детето трябва да предложат мерки за защита на момичето.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки