Приморско посрещна националния празник с откриването на паметник на Левски


Приморско посрещна националния празник с откриването на паметник на Левски
Снимка: Община Приморско
03 Март 2019, Неделя


Това е първият и единствен засега мемориал на Апостола на територията на морската община

Автор: Десант

Община Приморско организира за своите жители и гости един наситен с емоции празник. Десетки жители се стекоха на площада, за да почетат Трети март и за да станат свидетели на историческо събитие за морския град - отриването на  бюст-паметника на Васил Левски, който е първият и единствен на територията на общината.

„Днес е свят ден за България – денят, в който честваме Освобождение след дългогодишно робство, денят, в който отдаваме заслужена почит към хилядите герои дали живота си за свободата на България. Националният празник е най-добрият момент, в който можем да открием паметник на велик българин – човекът, който ни е завещал своята мечта за чиста и свята република. От днес и ние жителите на Приморско имаме своето кътче, където да отдаваме почит към този българин”, каза в официалното си приветствие кметът на морския град Димитър Германов.

Десетки жители на морския град се събраха около новия паметник и очакваха с нетърпение махането на бялото покривало. Празничната лента развързаха кметът Германов заедно с областния управител Вълчо Чолаков и депутатът Ивелина Василева.

Цветя положиха официалните  гостите на мероприятието, както и десетки жители.  Венци бяха поднесени от Община Приморско, СУ „Никола Й. Вапцаров“, Клуб на запасните офицери и сержанти гр. Приморско, Съюз на запасните офицери и сержанти - Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки