Българите в Украйна с поздравителен адрес за 3 март


Българите в Украйна с поздравителен адрес за 3 март
03 Март 2019, Неделя


Въпреки петвековното робство, сред българите се намират хора, които не само будят народа, но и го водят към борба за освобождение, се казва в текста

Автор: Десант

Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ изпрати поздравителен адрес до медиите в България по случай националния празник 3 март, ден на освобождението ни от турско робство.

Ето текстът на писмото:

"Уважаеми сънародници,

Честит национален празник! Честит 3 март – Ден на Освобождението на България от турско робство. Именно този ден бележи възстановяването на българската държавност и на картата на Европа България отново се появява като страна, макар и в различни граници от преди.

Българите сме силен народ. Въпреки петвековното робство, сред българите се намират хора, които не само будят народа, но и го водят към борба за освобождение. Тази борба започва от словото на Паисий и постепенно се превръща в национално движение с многобройни герои, познати и непознати.

Националната идея сплотява българите и извън България. Данаил Николаев, Стефан Ламбовски, Георги Тодоров – това са част от великите бесарабски българи, завърнали се в България. Болградската гимназия оказва голямо влияние за подготовка на редица кадри, които участват в управлението на България и възраждането и в края на 19ти и началото на 20 век.

Левски, Ботев, Каравелов – нека тези имена бъдат винаги нещо повече от имена на национални отбори, стадиони и улици.

Нека делата им бъдат за пример и ни напомнят, че нашето бъдеще зависи само от нас и от това, какво правим днес. Бъдете здрави и силни българи!"



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки