Установен е водачът на газовоза камикадзе, шофирал бясно автовода на „Булмаркет"


Установен е водачът на газовоза камикадзе, шофирал бясно автовода на „Булмаркет"
Снимката е от видео във „Фейсбук"
28 Февруари 2019, Четвъртък


По случая се води дисциплинарна проверка от фирмата, чиито цистерни предизвикаха взрива на гара Хитрино

Автор: Десант

Управителят на "Булмаркет Автотранспорт" ЕООД Николай Петракиев е извършил спешна проверка във връзка с публикация и разпространяван в интернет видеоклип за пътни нарушения на автоцистерна, собственост на дружеството.

Става въпрос за пост във "Фейсбук" на потребител в социалната мрежа, заснел автоцистерна, натоварена с газ, летяща като камикадзе и създаваща само за минута цели две инфарктни ситуации на пътя при влизането в Пловдив.

На записа, направен с видеорегистратор вчера по обяд, се вижда как товарното возило два пъти изпреварва рисково и едва не катастрофира с идващите насреща автомобили по ул. „Д. Талев“ в посока от Околовръстното шосе към града, пише Marica.bg.

Шофираният с бясна скорост камион бил с русенска регистрация и надписи на фирма „Булмаркет“, чиято влакова композиция взриви село Хитрино, а миналата седмица друг неин влак с газов товар дерайлира на Централна гара в Пловдив.

От компанията уточняват, че е установен водачът, управлявал на 26 февруари газовоза и считано от 28 февруари той е в неплатен отпуск, а по случая се води дисциплинарна проверка.

Издадена е заповед към всички водачи на леки и товарни автомобили, собственост на "Булмаркет Автотранспорт" ЕООД, с която се предвиждат драстични наказания при нарушаване на правилата за движение със служебни автомобили.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки