Сухопътни войски и ВМС търсят спешно желаещи за служба в доброволния резерв


Сухопътни войски и ВМС търсят спешно желаещи за служба в доброволния резерв
28 Февруари 2019, Четвъртък


Възрастовата граница за войниците, сержантите и младшите офицери е 55 г., за старшите офицери – 60 г.

Автор: Янко Крумов

Вакантни длъжности за Сухопътните войски и Военноморските сили (ВМС) за приемане на служба в доброволния резерв на български граждани, освободени от военна служба, без провеждане на конкурс, са обявени със заповед на министъра на отбраната № ОХ182/19.02.2019 г.

Срокът за подаване на документите започна с обявяване на заповедта и ще продължи до 30 октомври 2019 г. Подробна информация за длъжностите е публикувана на сайта на Централното военно окръжие (ЦВО).

Длъжностите, определени за Сухопътните войски, са 1260.
Длъжностите, определени за ВМС, са 28.

Възрастовата граница за служба в доброволния резерв е 55 г. за войниците, сержантите, офицерските кандидати и младшите офицери, а за старшите офицери - 60 г.

Доброволният резерв се попълва само от граждани с военна подготовка, годни за служба в доброволния резерв, които са поели ангажимента да съчетават военна и цивилна кариера.

Договорът на резервиста е до 5 г., през което време той получава всяка година веднъж една месечна заплата за звание и длъжност, за която е сключен договорът.

Всеки резервист, по закон, може да бъде призован на активна служба за подготовка през годината за срок до  25 дни. Това време се зачита за трудов стаж от първа категория като резервистът е с всички права на военнослужещ и получава заплата пропорционално на дните на активна служба.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки