Наградиха офицера от запаса Божил Колев, реализирал 74 гола в 373 футболни мача


Наградиха офицера от запаса Божил Колев, реализирал 74 гола в 373 футболни мача
Снимка: ВМС
28 Февруари 2019, Четвъртък


Отличието му бе връчено от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев

Автор: Десант

На 27 март в Щаба на  Военноморските сили контраадмирал Митко Петев награди за дългогодишната спортна дейност, значимите професионални заслуги към развитието на армейския спорт, издигане имиджа на Военноморските сили, укрепване престижа на Република България и във връзка със 70 годишния му юбилей офицера от запаса Божил Найденов Колев.

Божил Колев започва спортната си кариера през 1959 г. в юношеския отбор на ФК „Черно море“ – Варна. Като професионален футболист се състезава за ЦСКА, ФК „Омония“ – Република Кипър, както и за националния отбор на Република България.

С приключване на професионалната кариера като футболист през 1985 г. и в следващите 16 години той заема различни треньорски длъжности в редица български и чуждестранни отбори, както и в българския национален отбор, където предава своя богат професионален опит.

В резултат на успешната професионална кариера Божил Колев е определен за футболист № 1 на Варна за ХХ в. и е варненски рекордьор с 83 участия в националните отбори (юношески, младежки и мъжки) на Република България.

В класациите за всички времена на Международната федерация на футболните статистици и историци, Божил Колев заема 18-та позиция сред защитниците с реализираните 74 гола в изиграните 373 мача.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки