Задържаха бракониери, убили сръндак в Бургаско


Задържаха бракониери, убили сръндак в Бургаско
Снимката е илюстративна
27 Февруари 2019, Сряда


Основният нарушител притежавал разрешително за лов, но на хищници

Автор: Десант

Пореден случай на бракониерска проява този път е установена в Бургаско. Горските инспектори от Регионалната дирекция по горите в Бургас са се отзовали на подаден сигнал от екип на Районно полицейско управление.

В джип „Митцубиши Паджеро“ е открита глава на убито животно – сръндак. Нарушителят е превозвал части от дивеч - вид, който в този период на годината е забранен за лов, притежавал е разрешително за лов, но на хищници. Съставен му е акт от служителите по горите по Закона за лова и опазване на дивеча.

Задържани са автомобилът, наличните части от убития дивеч, ловният билет, членската карта и разрешително за лов на хищници на лицето.

По информация на шефа на горското в Средец, единият задържан е секретарят на ловната дружинка в Маринка, който е издал други трима, също от Маринка.

Служителите на РДГ –Бургас и МВР са извършили последваща съвместна проверка в дома на нарушителя, при която са намерени части от трупа на сръндака, череп на дива свиня с части от тялото й. Намерени са и два полиетиленови чувала с дивечово месо и кости. Задържани са 9 кг. месо от сърна, 60 кг. от дива свиня и една глава от дива свиня.

По случая е образувано досъдебно производство.

От началото на годината на територията на цялата страна са извършени общо 1821 проверки по Закона за лова и опазване на дивеча. Проверени са ловни дружини, превозни средства, ловци и други физически лица. Установени са общо 18 нарушения предимно за ловуване без разрешително за лов, извън определените в разрешителното за лов места, без сигнално облекло.

Продължава засиления контрол за предотвратяване и установяване на нарушители, извършващи незаконните посегателства в горските територии, за опазване на горите и дивеча.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки