Бидони с отпадъци на открито намериха при извънредна проверка в „Оргахим“


Бидони с отпадъци на открито намериха при извънредна проверка в „Оргахим“
25 Февруари 2019, Понеделник


Тя бе извършена с цел събиране на допълнителна информация във връзка с намерението на фирмата да преустрои съществуваща сграда за производство на автобои

Автор: Десант

Извънредна проверка на „Оргахим“ АД е извършена в края на миналата седмица във връзка инвестиционно предложение. Проверката е с цел събиране на допълнителна информация във връзка с намерението на фирмата да преустрои съществуваща сграда за производство на автобои.

При обхода на площадката е костатирано, че са монтирани част от съоръженията за новото производство. Дружеството не е представило на място съгласувана документация, както и издадено разрешително за строеж, за което РИОСВ-Русе ще сезира компетентните органи.

При обхода на производствената площадка са установени около 90 еднокубикови бидона с отпадъци от производството, които се съхраняват на открито. От фирмата са представили необходимата документация за този вид опасен отпадък - работни листи за класификация и отчетни книги.

На дружеството е дадено предписание в кратки срокове да преместят за съхранение бидоните в закрито помещение и да ги предадат за последващо третиране на фирми с разрешителни за този вид дейност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки