Исторически черен влак се композира от Русе за София


Исторически черен влак се композира от Русе за София
Снимка: Жанета Йорданова
25 Февруари 2019, Понеделник


Вижте подробностите

Автор: Десант

Историческият парен локомотив от времето на втората световна война, който пристигна за ремонт в България по река Дунав, в неделя  тръгва по релсов път от Русе към София, съобщава „Дунав мост".

“Булмаркет рейл карго” е избрана за превозвач на  140-тонния парен локомотив от виенската фирма-собственик TransEurop Eisenbahn AG, представлявана от инж. Йоханес Клингс. 

Локомотивът е без работеща спирачна система и това налага да се придвижва в състава на влак, който може да осигури безпрепятственото му придвижване до София, където ще се направи цялостният му  ремонт.

Транспортирането ще се извърши със скорост до 60 км/ч и периодични технологични спирания на няколко гари по трасето Русе-София.

Първият престой на легендарната парна машина бе на пътническа гара Русе-Разпределителна от 15:36 до 15:50 ч. на 24 февруари. Крайната гара в София е Подуене.

Дължината  на цялото трасе, което ще измине парният локомотив между Русе и София е 417,714 км, а обратният път към Виена машината ще измине на собствен ход след 9 месечен ремонт.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки