България е известна с най-добрите трофеи от благороден елен и дива свиня


България е известна с най-добрите трофеи от благороден елен и дива свиня
Снимка: ИАГ
25 Февруари 2019, Понеделник


Страната ни има много богат дивечов ресурс и това е високо ценено от чуждите ловци - това бе констатирано на ловно изложение в Австрия

Автор: Десант

Ловни специалисти от МЗХГ, Изпълнителна агенция по горите и шестте държавни горски предприятия представиха България като ловна дестинация на едно от най-успешните, с многогодишни традиции ловни изложения - „Първокласен лов и риболов 2019“, (Die Hohe Jagd & Fischerei) в Залцбург, Австрия.

Тази година изложението се проведе от 21 до 24 февруари и отбеляза рекорден брой участници – представители на около 630 компании, организации, сдружения.

Освен връзката с новите ловци, форумът дава възможност на българските специалисти да се запознаят с най-новите тенденции и иновации в областта на лова и риболова, както и с това което предлагат конкурентните ни страни в тази област.

Съпоставката показва, че България е на много добро и конкурентно ценово равнище, а по качество на трофеите – на едно от челните места.

Страната ни разполага с много богат дивечов ресурс и това е високо ценено от чуждестранните ловци. Факт е, че тя е известна с най-добрите трофеи от благороден елен и дива свиня, които са с най-добър генотип в Европа. Това я прави предпочитана и желана ловна дестинация.

Пред последните години беше акцентирано на подобряване на ловната база и възобновяване на дивечовите запаси. Така коментират ловните експерти на българския щанд участието на страната ни.

Австрия е страна с богати традиции в лова. Любителите му са с висока ловна култура и съзнание, поради което са желани клиенти на българския пазар, допълват специалистите.

Изложението се посещава и от множество италиански любители на лова, които са запалени ловци на дребен дивеч - пъдпъдък, гургулица и горски бекас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки