Каруцар изкълчи рамото на горски надзирател


Каруцар изкълчи рамото на горски надзирател
Снимката е илюстративна
22 Февруари 2019, Петък


Инспекторът се опитал да провери каруцата, натоварена с дърва за огрев

Автор: Десант

Горски надзирател е бил нападнат в сряда, 21 февруари, при опит за проверка на каруца с натоварени дърва за огрев. Служителят на Държавното горско стопанство в Сливен е изпълнявал служебните си задължения, информират от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).

Нападението е станало над сметището в землището на село Сотиря. Водачът на каруцата е причинил телесна повреда на служителя, изразяваща се в изкълчване на лява раменна става.

Виновното лице е задържано за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

16 пространствени кубични метра дърва за огрев от дъб и цер са задържали през вчерашния ден горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Сливен, съобщават от ИАГ. 

Проверяващите съвместно със служители Районно управление на МВР – Котел и Специализираното тактическо звено за бързи действия към Областна дирекция на МВР - Сливен са инспектирали частни адреси за съхранение на незаконно добита дървесина на територията Държавно горско стопанство – Котел. 

Съставени са 22 акта за установени административни нарушения по Закона за горите на лицата, съхраняващи немаркирана и без необходимите документи дървесина.

6 акта за нарушения са съставили горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица по Закона за горите. Образувани са три бързи производства от служители на Полицейско управление на МВР Враца при извършване на рутинни проверки за спазване на законовата нормативна уредба в горските територии вчера. Задържан е един лекотоварен автомобил, 3 коня, 3 конски каруци, 2 бензиномоторни триона и 3 пространствени куб. м. дърва за огрев.

Проверките продължават.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки