Валери Симеонов: НФСБ действа за самостоятелно явяване на европейските избори


Валери Симеонов: НФСБ действа за самостоятелно явяване на европейските избори
20 Февруари 2019, Сряда


Попитан дали „Атака“ и ВМРО знаят за действията на НФСБ за самостоятелно явяване на евроизборите, той коментира: „Ако следят новинарските емисии, съм сигурен, че ги знаят“

Автор: Десант

Заявявам категорично, че НФСБ извършва необходимите действия за самостоятелно явяване на европейските избори. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов, цитиран от Агенция „Фокус“.

„С оглед на взаимоотношенията в коалицията „Обединени патриоти“, съвсем естествено е НФСБ да предприема необходимите действия за подготовка на самостоятелно явяване на европейските избори“, каза още той.

„Това не е окончателно решение, защото не съм лидер на еднолична партия. Решенията в НФСБ се вземат от Политическия съвет, както е записано в Устава. Няма как Уставът да бъде заобиколен“, посочи Валери Симеонов.

„Казвам го открито. Не го крием и не извършваме задкулисни договорености. Не подхвърляме на медиите, че ще вкараме 3-4 депутати общо с разни консервативни псевдосубекти, нито пък водим подготвителна кампания за издигане на наш кандидат още от миналата година, без да уведомяваме партньорите си“, коментира той.

В отговор на въпрос кога ще има Политически съвет на НФСБ, лидерът на партията уточни: „Когато е необходимо“.

„Не мога да спра номинациите за изборите, които вървят, с оглед на линията за подготовката за самостоятелно явяване“, посочи Симеонов.

Попитан дали „Атака“ и ВМРО знаят за действията на НФСБ за самостоятелно явяване на евроизборите, той коментира: „Ако следят новинарските емисии, съм сигурен, че ги знаят“.

В отговор на питане защо е отсъствал от Коалиционния съвет вчера, Валери Симеонов каза: „Имал съм някакви други ангажименти. Това не е важно. Имаше представител на НФСБ“.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки