Митничари иззеха контрабанден фреон и препарати за растителна защита за близо 400 000 лв.


Митничари иззеха контрабанден фреон и препарати за растителна защита за близо 400 000 лв.
19 Февруари 2019, Вторник


Нелегално превозваните стоки са открити на влизащ в страната от Турция товарен автомобил, управляван от български гражданин

Автор: Десант

Опит за контрабанден внос от Турция на фреон в бутилки и препарати за растителна защита на  стойност близо 400 000 лв. предотврати екип на митническа мобилна група.

Контрабандните стоки са открити при митническа проверка на Митнически пункт Лесово на влизащ в страната от Турция товарен автомобил, управляван от български гражданин. Камионът е пристигнал на МП Лесово на 16 февруари на трасе „Входящи товарни автомобили“.

Според представените документи, той е превозвал  24 000 кг. дървени пелети за отопление. По метода „анализ на риска“, екип на митническа мобилна група селектира камиона за щателна митническа проверка. При извършената проверка е установено, че вместо декларираната стока, камионът превозва бутилки с газ фреон и препарати за растителна защита.

Контрабандните стоки са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от териториален отдел „Митническо  разузнаване и разследване Южна морска“ в ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на Агенция „Митници“, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол. Работата по случая продължава.

Окръжна прокуратура – Ямбол е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Любомир Л. Той е обвинен за това, че с товарен автомобил влекач, в едно с полу-ремарке, пренесъл  през границата на странната, без знанието и разрешението на властите, стоки за търговски цели в големи размери (бутилки с газ фреон) и  препарати за растителна защита, които са били целия товар в камиона - на обща стойност 371 760 лева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки