Война за гъбите в Родопите стана причина за арести


Война за гъбите в Родопите стана причина за арести
Снимката е илюстративна
15 Февруари 2019, Петък


Именно тя е в основата Златето да бъде прибран на топло

Автор: Десант

Война за гъбите в Родопите е станала причина за арестуването на Златко Каменов – Златето, и на двама от приближените му – В. и Н., пише 24rodopi.com.

По данни на медията, заради минималните количества гъби в районите на Смолян и Мадан, изкупвач на гъби решил да разшири територията си, навлизайки в Кърджалийско. Сблъсъкът между смолянския предприемач и хората на Златето бил за изкупуването на гъби в община Кирково.

Заплашеният гъбар подал сигнал в специализираната прокуратура, твърдят хората в бранша. Предполага се, че след това започнала разработката срещу Златето.

Както първи 24rodopi.com писа, при акция на екипи на Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и на Жандармерията, под ръководството на Специализираната прокуратура, на 6 февруари в Кърджали бяха арестувани Златко Каменов – Златето, управител на охранителна фирма и собственик на фитнес зала, служителят му В. и момчилградчанинът Н., който работи като рехабилитатор в медицинско заведение.

Тримата бяха задържани за 72 часа, а на 9 февруари състав на Специализираният съд ги остави за постоянно в ареста.

Акцията в Кърджали на Специализирана прокуратура, е била срещу заподозрени за участие в организирана престъпна група, която рекетирала физически и юридически лица да се откажат от определен вид дейност. Групата се подвизавала както в Кърджали, така и в други региони на страната.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки