Ето защо НФСБ подкрепи вдигането на прага за преференциите


Ето защо НФСБ подкрепи вдигането на прага за преференциите
15 Февруари 2019, Петък


Това беше дебатът, който водихме още миналия мандат, обясни допутатът от групата на патриотите Валентин Касабов

Автор: Десант

Национален фронт за спасение на България подкрепи вдигането на прага за преференциите, за да се спрат безобразни практики, свързани с бизнесмени. Това обясни депутатът Валентин Касабов, който е зам.-председател на партията.

Според него хора, които разполагат с пари, използват преференциите, за да изместят тези, които са по-напред в листите на политическите формации.

„Това се нарича ишлеме – отива един бизнесмен по време на изборите, плаща си на партията, след което го вкарват в листите. Тези бизнесмени разполагат с пари, с хора, които гласуват, и се намъкват в листата на съответната партия, след което, уж от името на партията, започват своя собствена игра и гледат да си изкарат парите”, обясни Валентин Касабов.

„Това беше дебатът, който водихме още миналия мандат. Това е стара наша позиция, защото това безобразие трябва да спре”, добави той след въпрос дали е възможно да преосмислят позицията си при евентуално вето на президента върху промените в Изборния кодекс.

Порочните практики с преференциите нямали нищо общо с традициите на партиите. Касабов препоръча - който иска да получава личностен вот, да се кандидатира мажоритарно, а не да ползва политическите формации.

„В противен случай означава подмяна на това, което изповядва съответната партия. Всичко останало, което говори Мая Манолова, са общо взето празни приказки”, коментира Валентин Касабов думите на омбудсмана, с които тя разкритикува промените в Изборния кодекс.

„Тя може да мисли и да си приказва каквото си иска. Нейно право е”, посочи още депутатът Касабов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки