Премиерът Борисов беше награден с „Орденът на Република Сърбия“


Премиерът Борисов беше награден с „Орденът на Република Сърбия“
15 Февруари 2019, Петък


Призът беше връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка - Денят на държавността на Република Сърбия

Автор: Янко Крумов

„Позволете ми да приема тази награда от името на всички българи, които положиха огромни усилия по време на Българското председателство – на всички, които вярваме, че Сърбия е неразделна част от Европа, че в най-скоро време ще бъде член на Европейския съюз“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Белград, след като беше награден с най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия“.

Призът беше връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка - Денят на държавността на Република Сърбия.

Българският министър-председател Борисов подчерта, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на ЕС, защото така заедно можем да работим по набелязаните инфраструктурни проекти – жп линиите, магистрали, газопроводи, туризъм.

„Мога да ви уверя, че колкото и труден да е светът, колкото и трудни решения да взехме, особено след война – аз вярвам и виждам, че Сърбия върви по верен път и няма по-хубаво от приятелството, от мира и дружбата между народите,“ категоричен беше премиерът Борисов.

„Орденът на Република Сърбия“ е най-високото държавно отличие в страната. Той се връчва с указ за изключителните заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото сътрудничество и приятелските отношения между Република Сърбия и Република България.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки