Изтребителите Ф-16 Блок 70 за България ще се произвеждат в чисто нов завод


Изтребителите Ф-16 Блок 70 за България ще се произвеждат в чисто нов завод
Снимка: „Локхийд Мартин"
14 Февруари 2019, Четвъртък


В Грийнвил, Южна Каролина, текат последни подготвителни дейности 

Автор: Десант

Новият завод в Грийнвил, Южна Каролина, в който ще бъде произвеждана бъдещата ескадрила изтребители Ф-16 Блок 70 на България, е почти завършен.

Скоро в него ще започне производството на новите Ф-16 Блок 70 за Бахрейн, Словакия и други международни клиенти, сред които може да бъде и България.

„Ф-16 Блок 70 за България, най-новата и най-развита версия на знаменития еднодвигателен изтребител на  НАТО, ще бъде произвеждан в завода на „Локхийд Мартин" в Южна Каролина“, казва Джим Робинсън, директор Международно бизнес развитие за Ф-16 в „Локхийд Мартин".

„С напредването на процеса по придобиване на Ф-16 Блок 70 България може да бъде сигурна, че ще получи доказана и иновативна самолетна система, която в продължение на десетилетия ще може да допринася към оперативната съвместимост на НАТО.“

Ф-16 Блок 70 има вградени технологии, разработени за петото поколение изтребители Ф-35 Мълния II и Ф-22 и в същото време е доказано, способно, ниско-рисково и ценово ефективно решение за нуждите на националната сигурност на България и НАТО.

То ще допринесе за националната сигурност на България и ще предостави дългосрочна възможност за развитие на българските военновъздушни сили. Компанията работи с правителствата на България и Съединените щати за очертаване на възможностите за намаляване на разходите в процеса на преговорите.

В допълнение, „Локхийд Мартин" потвърждава ангажимента си за предоставяне на икономически и промишлени ползи за България. Придобиването на Ф-16 Блок 70 ще донесе реални ползи за страната, като подкрепи суверенитета, споделянето на технологии и подпомогне местната заетост.

„Локхийд Мартин", базирана в Бетесда, щат Мериленд, САЩ, е глобална отбранителна и космическа компания с близо 100 000 служители в цял свят и работи основно в областта на проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддръжката на високо технологични системи, продукти и услуги.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки