Бракониери стреляха по колата на природозащитници, опитали да спрат незаконен риболов


Бракониери стреляха по колата на природозащитници, опитали да спрат незаконен риболов
14 Февруари 2019, Четвъртък


Екшънът се е разиграл край езерото Дуранкулак

Автор: Десант

Бракониери стреляха по колата на природозащитници, опитали да спрат незаконен риболов. Екшънът се е разиграл край езерото Дуранкулак. За щастие при нападението няма пострадали, тъй като в автомобила мишена нямало хора в момента на атаката.

Часове по-рано един от служителите на Българското дружество за защита на птиците - Михаил Илиев, имал среща вероятно със същите бракониери.

„При рутинен обход видяхме автомобил с гумена лодка на покрива, който очевидно отиваше да хвърля мрежи във водоема. И друг път сме засичали тази кола”, каза Илиев в ефира на „Здравей, България”.

Той е категоричен, че опитът за сплашване няма да спре него и колегите му да си вършат работата.

Директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) доц.д-р Галин Николов съобщи, че нападенията срещу негови служители са повече от 30 за последните две години.

„Обяснявам си това с наглостта на бракониерите и безнаказаността, която те чувстваха допреди промените в Закона за рибарство и аквакултури, направени преди шест месеца. В момента служителите имат право да използват помощни средства (палки и белезници) и да задържат нарушители”, обясни доц.д-р Николов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки