Как да изплетеш шал, карайки велосипед


Как да изплетеш шал, карайки велосипед
Снимка: EVN
13 Февруари 2019, Сряда


Нужни са само 5 минути въртене на педалите

Автор: Десант

Нестандартна инсталация от фиксиран велосипед и плетачна машина ще бъде конструирана на 16 февруари от EVN в бургаския мол „Галерия". На нея всеки желаещ ке може сам да си изплете уникален шал, ползвайки своята енергия за 5 минути. 

Въртенето на педалите на велосипеда задвижва плетачна машина, която произвежда плетивото. Времето, необходимо за изплитането на един шал, е точно 5 минути. Така само с няколко завъртания на педалите се създава достатъчно енергия, която води до създаването на реален продукт, изтъкват от енергоразпределителното дружество.

За първи път инсталацията гостува на 9 февруари в Стара Загора, където беше посетена от голям брой гости и бяха изплетени общо 127 шала.

С тази инициатива EVN България продължава да напомня, че малките стъпки за енергийна ефективност могат да имат реален ефект, когато ги прилагаме редовно и последователно.

Инсталацията ще пътува в няколко големи града в Югоизточна България през февруари. Следващи спирки са: на 23 февруари в мол „Пловдив Плаза", а на следващия ден ще е изложена в мол „Пловдив".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки