Избран е изпълнителен директор на Туристически район „Долината на розите“


Избран е изпълнителен директор на Туристически район „Долината на розите“
12 Февруари 2019, Вторник


Вижте кой поема поста

Автор: Десант

Казанлъчанката Деана Петкова бе избрана единодушно за изпълнителен директор на туристическия район „Долината на розите“, информира пресцентърът на община Казанлък.

Петкова е позната в Града на розите като хореограф-педагог в Народно читалище „Жар 2002“. Тя  заяви готовност да работи всеотдайно за разработването на съвместни туристически продукти между 13-те общини, включени в младата Организация за управление на туристическия район.

Решението за създаване на Организация за управление на  туристически район „Долината на розите“, с център Казанлък бе взето по време на Учредителното събрание в Зала №6 на Община Казанлък в средата на месец януари, т.г. Тогава учредителното събрание гласува 7-членен Управителен съвет и избран единодушно председател – кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Лично или със свои представители  в Управителния съвет избора на изпълнителен директор гласуваха областният управител на Област Сливен, кметовете на общините Сливен, Панагюрище, Копривщица, Хисар и директорът на Исторически музей „Искра“ – Казанлък. Участниците в срещата изразиха увереност в правилността на направения избор предвид работата на туристическия район с център Казанлък. Днешният избор е последна стъпка за окончателната регистрация на Организацията в Министерство на туризма.

„Долината на розите“ е 6-ият регистриран туристически район в страната, който ще разработва за туристите продукти и услуги в сферата на здравния и културен туризъм: Балнео, СПА и уелнес, културно-познавателен и фестивален туризъм, приключенски и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм, винен туризъм.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки