11 акта за два дни са съставили горските от София


11 акта за два дни са съставили горските от София
Снимката е илюстративна
11 Февруари 2019, Понеделник


Основните нарушения са съхранение на дърва за огрев, немаркирани и без необходимите документи и извършване на незаконна сеч

Автор: Десант

При извършени проверки на 6 и 7 февруари 2019 г. горските инспектори от Регионална дирекция по горите - София са съставили 11 акта за установени нарушения по Закона за горите.

Служители на РДГ и Изпълнителна агенция по горите, в землището на с. Радотина, общ. Ботевград са задържали превозно средство, натоварено с 8 пространствени куб. м дърва за огрев от акация, немаркирани и непридружени с превозен билет.

Съвместно със служители на МВР са извършени проверки в с. Душанци, общ. Пирдоп, с. Доганово, общ. Елин Пелин, на териториите на общините Ихтиман и Костинброд за съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина. С участието на представители на Национална агенция за приходите и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури  в община Костинброд са били проверени обекти за преработка и търговия с дървесина, както и водоеми за любителски риболов.

Актове са съставени на лица за: съхранение на дърва за огрев, немаркирани и без необходимите документи в Златица; извършване на незаконна сеч в землището на с. Чавдар; транспортиране на дървесина с превозно средство, което не е снабдено с устройство за позициониране и проследяване на движението му.

Задържани са общо над 13 кубика дървесина, три моторни превозни средства и един бензиномоторен трион.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки