Ще има ли наказание за разрушаването на дюни в района на къмпинг "Смокиня"?


Ще има ли наказание за разрушаването на дюни в района на къмпинг "Смокиня"?
08 Февруари 2019, Петък


РИОСВ-Бургас може да наложи административно наказание в случай, че нарушението не представлява престъпление по Наказателния кодекс

Автор: Десант

РИОСВ-Бургас може да наложи административно наказание за разрушаването на дюни в района на къмпинг "Смокиня", край Созопол, каза министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на парламентарния контрол, цитиран от бТВ.

Това може да стане след приключване на наказателното производство, в случай, че нарушението не представлява престъпление по Наказателния кодекс, посочи още министърът в отговор на депутатски въпрос за предприетите действия по сигнали за нарушения, свързани с унищожаването на дюни и строителни дейности по черноморското крайбрежие. Димов отбеляза, че теренът попада в природна забележителност "Пясъчни дюни" в местност Каваците."Констатираното увреждане на пясъчните дюни е в нарушение на режимите на защитените територии, определени с Закона за защитените територии и заповедта за обявяването им. За точното определяне на вида и площта на засегнатите дюни е извършено геодезично замерване на терена", допълни той, цитиран от БТА.

По отношение на строителните дейности в района на къмпинг "Градина" е установено депониране на земни маси извън границите на имота и е съставен акт за административно нарушение по Закона за биологичното разнообразие.

За строителството в местност "Алепу" е констатирано, че върху плажната ивица е депонирана земна маса вследствие на срутване от строителни дейности. Издадено е предписание за отстраняване на земните маси и предписание за недопускане на ново свличане, а за установеното нарушение е съставен акт.

Министърът посочи, че в случая със строителните работи в местност "Арапя" няма констатирани нарушения.В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
отдавна
08.02.2019 16:27:09
0
0
Ктулруното миитнесвсрто загбуи пак неутсойката за Лргато.

https://www.segabg.com/hot/kulturnoto-ministerstvo-zagubi-pak-neustoykata-za-largoto
Ларгото е паметник на тоталитаризма и отдавна е трябвало да се премахне...заедно с доста други обекти-резервати! Атриум е програмата и е за тоталитарното строително наследство .... не само в България.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки