Валидираха пощенска марка по повод 140 г. от приемането на Търновската конституция


Валидираха пощенска марка по повод 140 г. от приемането на Търновската конституция
Снимка: Министерство на транспорта
08 Февруари 2019, Петък


Авторът на изданието Ивелина Велинова е пресъздала духа и атмосферата на Велико Търново, който в историческия момент е център на възраждащата се българска държавност

Автор: Десант

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Държавна агенция „Архиви“ Михаил Груев и кметът на Велико Търново Даниел Панов валидираха пощенска марка, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Марката е един символ на знаменателно събитие от българската история, каза по време на церемонията министър Желязков. По думите му, авторът на изданието Ивелина Велинова е пресъздала духа и атмосферата на Велико Търново, който в историческия момент, преди 140 години, е център на възраждащата се българска държавност.

Марката включва и фрагменти от Търновската конституция. През последните 20 години това е третото пощенско-филателно издание, посветено на Учредителното събрание, каза още министър Желязков.

Участниците в  церемонията подчертаха, че Търновската конституция е един от най-демократичните и модерни за времето си основни закони, който въвежда разделението на властите, политическия плурализъм и закрилата на собствеността.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки