Съдът оправда Огнян Донев по делото за укриване на данъци в размер на 60 милиона лева


Съдът оправда Огнян Донев по делото за укриване на данъци в размер на 60 милиона лева
Снимка: Дарик
08 Февруари 2019, Петък


Националната агенция по приходите и съдът обаче откриха неплатени задължения по въпросните сделки, за които изпълнителният директор на "Софарма" бе подсъдим

Автор: Десант

Софийският градски съд оправда изпълнителния директор на "Софарма'' Огнян Донев и финансовия директор на компанията Борис Борисов. Според прокуратурата двамата сключили финансови сделки, за които не платили данъци и по този начин ощетили държавата с над 60 млн. лева.

Нито Националната агенция по приходите (НАП), нито съдът обаче откриха неплатени задължения по въпросните сделки. Делото продължи близо 7 години на първа инстанция, а прокуратурата обяви, че ще протестира днешното решение.

Самият Донев заяви пред журналисти, че дългогодишното дело е увредило имиджа на компанията, но за момента не обмисля да съди прокуратурата, тъй като "не бил настроен реваншистки', съобщава Дарик нюз'.

Огнян Донев застана на подсъдимата скамейка, след като прокуратурата го обвини, че през 2007 г. не е изплатил данъци на фирмата от 62 779 725 лева.

Според обвинението в данъчната декларация не декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 418 531 500 лева. Това увеличение е формирано вследствие на извършени сделки с акции извън регулирания български борсов пазар и между свързани лица, както се изброяват 7 такива сделки от 2006 г.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
новини и разследвания
09.02.2019 04:02:47
0
0
Който води обвинението - трябва да подаде такова чудо, международно. Защо да не му изплатят и компенсации за ощетения имидж.... Пък със сигурност и за много други финансови злоупотреби, по финансовата система....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки