Проф. Пламен Павлов разказва интригуващи истории от "Забравеното средновековие"


Проф. Пламен Павлов разказва интригуващи истории от "Забравеното средновековие"
08 Февруари 2019, Петък


В изданието се представят по обективен и достъпен начин онези личности и събития, които поради една или друга причина са останали на заден план в историческото ни познание

Автор: Десант

Достатъчно ли е да познаваме имената на българските владетели, местата на битките, които са водили, годините на сключените мирни договори? Водени от вродената си любознателност и стремеж към лично осмисляне, мнозина от нас биха искали да разберат повече за събитията и хората, изградили миналото на България и по този начин оформили нашето настояще.

Именно това предлага в своите 300 страници най-новата книга на проф. Пламен Павлов "Забравеното средновековие". Изданието събира на едно място 25 интригуващи истории, които нямат за цел да въвличат читателя в алтернативни или сензационни теории, а да представят по обективен и достъпен начин онези личности и събития, които поради една или друга причина са останали на заден план в историческото ни познание.

Сред интригуващите факти, които повествованието разкрива, са отговорите на въпросите: Кое превръща Тервел в умел и далновиден политик? Докъде се е простирала българската власт отвъд Дунав? Кога и защо се състои павликянското въстание? Кой е непознатият Пресиан II и каква е историческата роля на забравените жени от Българското средновековие? 

Проф. Пламен Павлов е един от най-бележитите български медиевисти. Завършва история във Великотърновския университет, където от 1984 г. е преподавател по история на Византия и средновековните балкански държави. Доктор по история, професор, автор или съавтор на студии, книги, учебници, енциклопедии, художествена литература. Той е дългогодишен водещ на предаването "Час по България" по Национална телевизия СКАТ, сценарист и консултант.

Книгата "Забравеното средновековие" може да бъде поръчана онлайн ТУК.


В категории: Новини , История

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки