С вой на сирени ще взривят ТЕЦ-а в плевенската рафинерия „Плама”


С вой на сирени ще взривят ТЕЦ-а в плевенската рафинерия „Плама”
06 Февруари 2019, Сряда


Вижте кога ще стане това

Автор: Десант

Съоръженията на ТЕЦ – Плама от рафинерия „Плама” в Плевен ще бъдат съборени с контролиран взрив, съобщават изпълнителите на дейностите.

Взривните работи са планирани на 12 февруари, вторник, от 14.00 до 17.00 часа. Те ще се извършат по утвърдени и съгласувани проекти при спазване на изискванията на Правилника по безопасността на труда при взривните работи.

Ще прозвучат три акустични сигнала. Първият е предупредителен – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 минута. Вторият е боен – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди. Накрая ще прозвучи сигналът „Отбой” – прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

За осигуряване на спокойствието и безопасността по време на взривяването ще бъдат уведомени и жителите на близките села Ясен, Търнене и Дисевица, съобщиха от общинската администрация в Плевен.

Рафинерията е създадена през 1971 г. През 1996 г. е приватизирана, като две години по-късно - през 1998 г. банкрутира и прекратява своята дейност за над десетилетие.

През 2011 г. отново започва да функционира, макар и в значително по-малки мащаби от преди и с фокус предимно върху производството на смазочни продукти и моторни масла.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки