Иван Гешев: Подсъдимите по делото КТБ се хващат като удавници за сламката


Иван Гешев: Подсъдимите по делото КТБ се хващат като удавници за сламката
Снимка: Офнюз
05 Февруари 2019, Вторник


Вероятно разчитат процесът да се реши с някакви извънправни способи като смяна на политическата обстановка, коментира заместник-главният прокурор

Автор: Десант

"Българската прокуратура не се страхува от процеса за КТБ по същество, не се притесняваме от доказателствата, които сме събрали в досъдебната фаза, не се страхуваме от експертизите, от работата си.

Ако това беше така, ако имаше някакви проблеми, защитата и подсъдимите щяха да искат спешно процесът да тръгне. Те правят всичко възможно процесът да се забави доста във времето." Това коментира днес заместник-главният прокурор Иван Гешев.

"Вероятно разчитат да се реши с някакви извънправни способи като смяна на политическата обстановка, смяна на длъжностни лица - нещо да се промени.

"Удавник за сламка се хваща. Чакат по това време нещо да се промени, защото по това дело нямат шанс на база на събраните доказателства. Чакат някакво случайно събитие", допълни още той.

"Четенето на обвинителния акт, което беше стара редакция в Наказателно-процесуалния кодекс, не съществува в нито една страна в Европейския съюз. Никъде това, което беше до момента, което започна като комедия и беше на път да стане фарс - да се четат хиляди страници, не може да се случи.

И точно заради това българските граждани имат това чувство за несправедливост, че нещо не се случва", коментира прокурор Гешев промените в Наказателно-процесуалния кодекс в съдебната зала да не се чете обвинителния акт, което до момента забавяше тръгването на делото "КТБ" по същество.

На въпрос дали се прокуратурата се притеснява, че Цветан Василев все още е извън страната, Гешев отговори: "Защо да ни притеснява, има задочна процедура. Надявам се до приключване на процеса на първа инстанция и в Сърбия да е приключила екстрадиционната процедурата".

Запитан защо тя се бави, заместник-главният прокурор отговори: "Не знам какви са проблемите, но не са юридически."


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки