„Бела съм, бела, юначе” огласи Европарламента в Страсбург


„Бела съм, бела, юначе” огласи Европарламента в Страсбург
04 Февруари 2019, Понеделник


Възпитаници на най-голямото училище в южна България - "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, представиха достойно страната ни на финала на т.нар. Евроигра

Автор: Десант

Възпитаници на най-голямото училище в южна България - "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, представиха България в една от най-висшите институции в обединена Европа. На провелия се Ден на Евроскола в Европейския парламент в Страсбург шампионите имаха не един, а двама представители на финала на т.нар. Евроигра. 

Гимназисти от европейски училища дискутираха в шест групи по най-наболелите въпроси и се състезаваха с представителни групи от всички държави-членки на ЕС. Темите за дискусии тази година са: околна среда и възобновяеми енергийни източници, сигурност и права на човека, миграция и интеграция, европейски избори 2019, младежка заетост, бъдещето на Европа. 

24 ученици и двама ръководители от Средно училище "Петко Рачов Славейков" заеха местата на евродепутатите в Европейския парламент и представиха по изключително достоен и шампионски начин своята родина.



Още в началото на деня, очарователната Теодора Байрактарова от 10 клас, облечена в красива тракийска носия, изправи цялата зала на крака след представянето на България. Песента "Бела съм, бела юначе" предизвиха бурни аплодисменти сред присъстващите. На единадесетокласничката Анелия Крумова беше дадена ролята на журналист и тя имаше достъп до всички места в Европейския парламент.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки