Полицаи и ученици от Бургас със съвместна благотворителна кампания


Полицаи и ученици от Бургас със съвместна благотворителна кампания
04 Февруари 2019, Понеделник


Акцията е за  набиране на дрехи и обувки за малчуганите от Центъра за работа с деца на улицата към Община Бургас

Автор: Десант

Благотворителна Великденска кампания за набиране на дрехи и обувки за малчуганите от Центъра за работа с деца на улицата към Община Бургас, стартират от днес ОДМВР – Бургас и училище „П.К.Яворов” в морския град.

Инициативата ще е поредна за двете институции, които от години си партнират в различни проекти, насочени към развиване на познанията и хуманността в бургаските ученици.

В последните 18 години служители от ОДМВР – Бургас са обучавали подрастващите в училище „П.К.Яворов” – Бургас по програмите „Полицай в класната стая”, „Детска полицейска академия” и „Детско полицейско управление”, като освен чисто полицейските теми, са разглеждани и проблеми, свързани с доброволчеството, даряването и толерантността.

Последната превантивна инициатива, реализирана през септември 2018-та с участието на учениците от училище „П.К.Яворов” – Бургас бе част от кампанията за безопасно ползване на интернет сред децата в Бургас „Кой стои срещу мен в мрежата”.

В кампанията, осъществявана съвместно с Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и медийна група RN, са включени два модула – единия теоретичен, а втория – спортен. До момента са обучени подрастващи от близо десет бургаски училища.

В превантивните полицейски занимания се разглеждат заплахите, които крие интернет, рисковете при общуването в социалните мрежи и чат-приложенията, кражбата и изнудването с лични данни, измамите при използване на сайтове за пазаруване и за запознанства.

Във втората част една от най-успешните платформи за интерактивни дейности с деца - Adventure team, с ръководител Георги Деведжиев, показва на бургаските ученици, че игри и забавления има и извън интернет пространството.

Отново екипа на Adventure team бе в основата и на днешната финална проява, с която учениците от училище „П.К.Яворов” – Бургас отбелязаха патронния празник на учебното си заведение. В Спортна зала „Бойчо Брънзов” учениците, участвали в различни конкурси (за рисунка, литературна творба или компютърна презентация), както и бъдещите възпитаници на училище „П.К.Яворов” бяха отличени на нарочна церемония с грамота и предметен подарък.

От името на Община Бургас заместник кметът по образование г-жа Йорданка Ананиева благодари на цялото ръководство на учебното заведение и лично на директора – г-жа Мара Георгиева за труда и постигнатите резултати в образователния и извънкласен процес, като пожела на подрастващите много шестици и нови предизвикателства, при които с гордост да отстояват името на „Яворовци”.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки