Валери Симеонов: Прокуратурата държи трети месец шефа на ДАБЧ в ареста без доказателства


Валери Симеонов: Прокуратурата държи трети месец шефа на ДАБЧ в ареста без доказателства
Ключови думи: Валери Симеонов, НФСБ
01 Февруари 2019, Петък


По-добре прокуратурата вместо да се втурва да влиза тук и там, за да угоди на общественото очакване за бърза реакция, да си свърши работата и да поразгледа забатачените разследвания и проверки, защото това не е човешко, коментира лидерът на НФСБ

Автор: Десант

Валери Симеонов определи действията на прокуратурата по определени случаи като прибързани и целящи само да удовлетворят общественото мнение. Преди ден от трибуната на Народното събрание лидерът на НФСБ даде за пример акцията на прокуратурата в Агенцията за българите в чужбина, след която в ареста попадна шефът на Агенцията Петър Харалампиев.

"Какво стана, когато преди три месеца прокуратурата се втурна в Агенцията за българите в чужбина. Лепнахте на един човек епитет, че злоупотребявал (бел.ред. става въпрос за шефа на ДАБЧ Петър Харалампиев), че прибирал пари за издаване на паспорти... Този човек вече три месеца седи в ареста. Някой да е чул някакви резултати да има, някаква фактология...Няма!

По-добре прокуратурата вместо да се втурва да влиза тук и там, за да угоди на общественото очакване за бърза реакция, да си свърши работата и да поразгледа забатачените разследвания и проверки, защото това не е човешко"
, заяви Симеонов и допълни:

"Да държиш три месеца един човек в условия на затвор, лишен от абсолютно всички свободи и права и да не можеш да изкараш никакви доказателства, че той е продавал български паспорти, това не е нормално."
В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки