От ареста: Николай Банев заплашвал свидетели чрез майка си


От ареста: Николай Банев заплашвал свидетели чрез майка си
01 Февруари 2019, Петък


Съдът пречени, че бизнесменът трябва да остане в ареста

Автор: Десант

Николай Банев остава в ареста, реши спецсъдът. Според съда има обосновано предположение, че Банев, жена му и майка му са извършили заедно престъпления, които били доказани от показанията на свидетелите и документите.

Съдът прие, че може да се предположи, че Банев е имал намерение да се върне в страната, но подчерта, че са му повдигнати изключително тежки обвинения. Освен това имало опасност да извърши престъпление и да влияе на свидетели. 

В думите си към съда Банев обвини заместник-главния прокурор Иван Гешев в лъжа. “Съжалявам, че шефът на тези двама души излъга българския народ, че „АКБ Форес” е източило 2/3 от българската икономика. В този случай прокуратурата действа поръчково, без никакви документи. Всички суми са изсмукани от пръстите. Моите адвокати ме съветват да поискам по-лека мярка”, каза Банев.

Телефонът на Евгения Банева, с който тя е комуникирала с мъжа си от ареста, все още се издирва и не може да бъде открит от органите на ГД "Изпълнение на наказанията". Прокурорите обясниха, че двамата съпрузи са си писали съобщения за делото  и за това как да започнат медийна атака и хибридна война.

Прокурорите допълниха, че Банев си е писал и с децата си, като е искал те да потърсят политическо убежище в Русия, но те са му отвърнали, че във Франция им харесва. Николай Банев се е чувал с руснаци, обществени личности, за съдействие за убежище.

В момента охраната на ареста провеждала непредвидени проверки срещу Баневи, но не са открити телефони.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки