ЕКСКЛУЗИВНО: Отборът ни по ски фрирайд с успешно представяне на състезание във Франция


ЕКСКЛУЗИВНО: Отборът ни по ски фрирайд с успешно представяне на състезание във Франция
Снимки: Фейсбук
31 Януари 2019, Четвъртък


Голямата изненада на състезанието бе Симона Камберова, която завоюва Wildcard за голямото 4-звездно състезание, което ще се проведе в някои от следващите дни

Автор: Десант

Български фрирайд отбор, състезаващ се в Световните фрирайд квалификации, извоюва днес в Les Arcs, Франция два подиума. Симона Камберова (ски) стана 2-ра при многобройна конкуренция, в същото време Божана Чалакова (сноуборд) взе 3-то място.

Голямата изненада на състезанието бе Симона Камберова, която завоюва Wildcard за голямото 4-звездно състезание, което ще се проведе в събота. Това ще е първото такова състезание от такъв ранг за отбора, където освен Симона, участие ще вземе и Елена Митренгова.



Заради лошото време и опасността от лавини стартът на състезанието, планиран за сряда, бе отложен с един ден, а склонът, по който минаваше първоначално трасето, беше сменен няколко пъти.

Наречени според височината им на надморското равнище френски курорти Les Arcs 1600, Les Arcs 1800, Les Arcs 1950 и Les Arcs 2000, предлагат идеални условия за ски туризъм. С над 100 писти за спускане и общо 200 километра терен на височина между 1200 и 3226 метра, те предлагат развлекателни съоръжения, които да задоволят всеки вкус.


Симона Камберова

Преди състезанието във Франция бе вторият старт на нашия национален отбор за сезон 2019 - Open Faces 2*FJT Kappl-Paznaun, който се проведе в Австрия. Той също донесе успехи за нашите младежи и девойки.

Въпреки силната конкуренция на местните австрийски скиори, Борислав Гарибов завоюва 5-то място. Това е неговото най-добро представяне в сериите на Freeride Junior Tour, а спечелените точки го изкачват с повече от 300 места в общото класиране за сезона.

Ива Павлова отново се състезава в смесена категория с младежите сноуборд. Това не ѝ попречи да се качи на подиума за втори път тази зима, едва седмица след успеха ѝ в Oberstdorf, Германия. С класирането си на тези два старта, Ива достигна 4-то място при девойките в FJT за Европа.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки