Отварят ценовите оферти за тунела под Петрохан


Отварят ценовите оферти за тунела под Петрохан
31 Януари 2019, Четвъртък


Обществената поръчка е за 500 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни

Автор: Десант

Днес ще отварят ценовите оферти на кандидатите в откритата процедура за избор на изпълнител за изработването на прединвестиционно проучване за трасе по направлението Монтана – София, с тунел под Петрохан.

Обществената поръчка за извършване на проучването стартира през август м. г., а в края на септември бяха отворени постъпилите 7 оферти, съобщават от АПИ.

Бъдещият изпълнител ще трябва да посочи минимум три варианта за развитие на ново пътно трасе с тунелно преминаване под Петрохан. Въз основа на извършеното проучване ще бъде определен пътният габарит на направлението. Ще бъдат проучени необходимите капиталовложения за реализацията на проекта, както и разходите за поддържане и годишна издръжка на пътя и пътните съоръжения след тяхното реализиране.

След приключване на прединвестиционното проучване следва процедура за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), въз основа на която ще бъде взето решение за одобрение на вариант за бъдещото трасе. След влизането в сила на решението по ОВОС ще се пристъпи към изработването и на идеен проект по одобреното трасе.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 500 000 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни, уточняват от пътната агенция.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки