Земеделец отива на съд, източвал средства от европейските фондове с фалшиви документи


Земеделец отива на съд, източвал средства от европейските фондове с фалшиви документи
28 Януари 2019, Понеделник


Измамникът декларирал, че ползва на правно основание имот с площ 1,502 декара в землището на с. Падеш, което не отговаряло на истината

Автор: Десант

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд А.Ч. за представяне на неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз и за документно престъпление. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура в София.

В периода от две години - от юни 2015 г. до юни 2017 г., обвиняемият Ч. неколкократно представял пред Общинска служба „Земеделие“ в Благоевград неверни сведения, за да получи средства от Европейски фондове - за гарантиране в земеделието и за развитие на селските райони, по различни схеми.

За целта той подавал Заявления за подпомагане, с приложени документи, в това число таблици за използвани парцели. С тях А.Ч. невярно декларирал, че ползва на правно основание имот с площ 1,502 декара в землището на с. Падеш.

Освен това обвиняемият представял фалшиви документи – договори за отдаване под наем на земеделска земя. На тях им бил придаден вид, че са подписани от В.С. от Благоевград, което не отговаряло на истината.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки