БЧК осъжда агресията срещу медицинското съсловие


БЧК осъжда агресията срещу медицинското съсловие
24 Януари 2019, Четвъртък


Приветстваме идеята в борбата с предотвратяване на грубото отношение към медицински лица да се включат и правораздавателните институции на България, се казва в декларация от Български червен кръст

Автор: Десант

Българският Червен кръст излезе с декларация, с която осъжда недопустимите посегателства и агресията срещу медицинското съсловие, посветило се на най-хуманната професия.

Организацията апелира към всички граждани и институции в България с призива „Не на насилието“ над медици.

"Нека защитим достойнството на хората, които следват неотклонно заветите на Хипократовата клетва и денонощно изпълняват високоотговорната си мисия да спасяват човешки живот", се казва в текста.

В знак на съпричастност към проблема и дълбоко уважение към работещите в областта на здравеопазването БЧК приветства и се присъединява към усилията и инициативите на Министерство на здравеопазването - в борбата с предотвратяване на грубото отношение към медицински лица да се включат и правораздавателните институции на България.

"Подкрепяме и позицията на Българския лекарски съюз срещу осъдителното физическо и вербално насилие над лекарското съсловие, което трябва да се прекрати.

Уверени сме, че призивът ни ще бъде подкрепен от широката общественост и от други организации и институции и всички заедно ще дадем отпор на грубото отношение към медицински лица, за да защитим човешкото достойнство и професионализма", се казва още в текста.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки