Откриха тялото на загиналото момче в язовир Марково


Откриха тялото на загиналото момче в язовир Марково
Снимка: Канал 3
23 Януари 2019, Сряда


Момчето решило да се поразходи по леда върху местен микроязовир, но ледът се пропукал и то пропаднало

Автор: Десант

Тялото на 15-годишното момче, което се удави в язовир край село Марково бе намерено. Търсенето бе подновено тази сутрин и около 9,45 часа тялото му е открито от водолази, съобщава, като се позова на информация от полицията.

Трагедията се разигра вчера. Момчето решило да се поразходи по леда върху местен микроязовир, но ледът се пропукал и то пропаднало.

Кметът на Марково Пламен Кабаков разкри и подробности около случая вчера. Той посочи, че вчера издирването на тялото е било преустановено към 20,00 часа заради гъста мъгла и поради факта, че е станало изключително тъмно.

„Бях първият човек, който дойде тук след сигнала. След 16,00 ч. три деца – две момчета и едно момиче на 15 години, са дошли да се разхождат в района на язовира. Тъй като се намира на усойно място, той е замръзнал. Едно от децата е решило да походи по леда, стигайки до средата на язовира", коментира пред Канал 3 Кабаков.

По думите му там детето е подскочило, за да покаже на другите, че ледът е здрав.

„Ледът се пропуква и детето пада вътре във водата. Започва да се опитва да излезе от водата, но знаете, че при липса на опора трудно може да се излезе. Едно от децата звъни на баба си, търсейки помощ. Тя от своя страна звъни на съпруга си, който идва и се опитва да го извади. Всъщност, около 15 минути се опитват да го извадят от водата. Когато виждат, че не могат, звънят на телефон 112. По този начин разбрах аз и дойдох на място с кварталния полицай. Детето беше потънало. Дойдоха служители на МВР, пожарната, спасителен отряд и Бърза помощ. След което дойде бабата с двете деца, те разказаха за инцидента. След това започна издирвателна дейност на тялото от страна на спасителната служба“, каза още кметът на село Марково.

По думите му другите деца са в шок. Служители на полицията са ги отвели, за да ги разпитат. Кметът Пламен Кабаков посочи, че детето е искало да направи екстремна снимка.

„Модерното време, в което живеем, време на интернет технологии, предизвиква подобни решения у децата“, коментира Кабаков.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки