Валери Симеонов не изключва възможността за самостоятелно явяване на НФСБ на евроизборите


Валери Симеонов не изключва възможността за самостоятелно явяване на НФСБ на евроизборите
Снимка: Канал 3
23 Януари 2019, Сряда


Коалиционната програма, която е подписана от Националния фронт за спасение на България, ВМРО и Атака е за участие в 44-тото Народно събрание, а не за непременно общо участие на бъдещи избори, каза лидерът на НФСБ

Автор: Силвия Горанова

След сериозен анализ до късно вечерта за нас като партия се изправя въпросът дали медийните изяви и декларации не са поредни стъпки в посока самостоятелно явяване, или с друга коалиция на колегите от ВМРО. Това каза на извънреден брифинг в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Ако е така, не би ли било по-редно това да бъде оповестено. Няма драма в това. Да бъде казано на нас и на обществото чрез медиите“, заяви той.

„Да се явим сами на европейските избори може да стане, може и да не стане. Към момента заявяваме, че прекратяваме започнатите преговори за явяване с ВМРО до изясняване на всички проблеми, създадени от медийните изяви от последната седмица“, обясни той.

Припомняме, че по-рано тази сутрин ръководството на НФСБ изпрати до медиите декларация във връзка с поредните телевизионни атаки на ВМРО и демонстрираната от „войводите“ фалшива загриженост за бъдещето на коалицията:

НФСБ: ВМРО демонстрира фалшива загриженост за бъдещето на коалицията

„Нямахме намерение да го оповестяваме, но започнахме тези преговори за съвместно явяване на изборите за Европейски парламент във вторник. В петък излиза едно изказване, което не можем да приемем. Решаваме да не се конфронтираме, преглъщаме определения на лидера на ВМРО от Казанлък (във връзка с офертата за F-16, б.р.).

И в понеделник излиза нова декларация, в която колегите поставят въпроси, които трябва да бъдат поставени в коалиционен формат, ако още сме коалиция, естествено“
, каза Валери Симеонов.

„Няма как да приемем обобщения, че коалицията била раздирана от това, че отделни политически фигури се боричкали за егото си“, обяви той.

В отговор на въпрос „Атака“ била ли е поканена на разговорите, Симеонов уточни: „Да, беше поканена. 3 поредни седмици е канена. Никой от тях не присъства.“

Явяването на евроизборите за нас не е жизненоважно политическо събитие. Нито Ангел Джамбазки, нито Красимир Каракачанов, нито Валери Симеонов, нито Валентин Касабов са обсъждани като хора, които евентуално да бъдат в евролистата", заяви Симеонов.

В отговор на въпрос лидерството на Ангел Джамбазки в европейската листа стои ли в „дъното“ на неразбирателството между ВМРО и НФСБ, той уточни: „Не, никога не е коментирано“.

„За работата на коалицията в 44-тото НС не виждам каква връзка има с това кой как ще се явява на евроизборите. Получава се обработка на общественото мнение за това, че евроизборите са изключително важни за това как ще продължи да действа правителството. Това НС е сформирано с редовни, законни избори, които никой не е оспорил. А коалицията между НФСБ, Атака и ВМРО е създадена за участие в 44-тото Народно събрание, именно затова е създадена и подписана коалиционната ни програма, а не за общо участие на Евроизборите, обясни Валери Симеонов.

На въпрос дали НФСБ ще се яви самостоятелно на предстоящите избори за Европейски парламент, той отговори така: „Напълно е възможно“.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки